2016 05 06 10.20.17

Redekasse til Stor Skallesluger.

Rapporter om yngleresultater

Stor Skallesluger - oversigt over ynglefugle 2023 i Danmark

Stor Skallesluger - oversigt over ynglefugle 2022 i Danmark

Stor Skallesluger - oversigt over ynglefugle 2019 i Danmark

Stor Skallesluger - oversigt over ynglefugle 2018 i Danmark

Stor Skallesluger - oversigt over ynglefugle 2017 i Danmark

Stor Skallesluger - ynglefugle 2017 Vordingborg Kommune detaljer Vordingborg Kommune detaljer

Stor Skallesluger - ynglefugle 2016
Stor Skallesluger - ynglefugle 2015
Stor Skallesluger - ynglefugle 2005
Stor Skallesluger - ynglefugle 1999 - 2001
Stor Skallesluger - ynglefugle 1994 - 1997

Stor Skallesluger

Projektet går ud på at sikre en lokal ynglebestand af Stor Skallesluger. Det sker ved, at frivillige sætter redekasser op langs østkysterne af Sydsjælland, Falster samt på Møn og andre øer i området. Samtidig kontrollerer gruppen redekasserne og registrerer de årlige yngleresultater.

DSCN0714

Stor Skallesluger hun med unger.

Stor Skallesluger yngle naturligt i store huller i gamle træer. Dem er der ikke længere mange af i de danske skove. De fleste skovejere efterlader ikke gamle træer, som kan gå i forfald i form af rådne grene og lignende, der kan skabe de fornødne huller, som fuglene kan bruge til æglægning

Projektet blev startet i samarbejde med Landskabskontoret i det daværende Storstrøms Amt, som i efteråret 1993 tog initiativ til opsætning af kasser i vores kystnære skove. Efter at amterne blev nedlagt, er projektet genstartet som et samarbejde mellem DOF Storstrøm og de tre kommuner Faxe, Vordingborg og Guldborgsund. Kommunerne betaler for redekasserne, mens det er frivillige fra DOF Storstrøm, der sætter kasserne op og foretager den årlige kontrol.

I DOF Storstrøm foregår arbejdet samtidig som en del af DOF/BirdLife Danmarks Projekt Truede Ynglefugle med Jan Blichert som artscaretaker for Stor Skallesluger. Der er tilsvarende lokale projekter for Stor Skallesluger omkring Als i Sønderjylland og på Bornholm. Sammen med området under DOF Storstrøm udgør projekterne de tre kerneområder for Stor Skalleslugers ynglebestande i Danmark. Flere andre steder er der mindre projekter i gang.

Hvis du finder ynglende Stor Skallesluger i DOF Storstrøm uden for projektområdet, må du meget gerne give besked til artscaretaker Jan Blichert på telefon 20 26 66 41

Hvis du vil vide mere om projektet i DOF Storstrøm eller har lyst til at komme med i arbejdsgruppen, kan du kontakte Jan Blichert-Hansen tlf. 2026 6641 e-post Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Michael Thelander tlf. 21 78 79 61 e-post Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere!

Læs mere om Stor Skallesluger kasseprojektet 1994-2005.

Stor afhandling fra 1938 i DOFT om skalleslugerne i Danmark: "Vore ynglende Skalleslugerarter"

Referat fra Stor Skalleslugermøde d. 26/11 2015 kan læses her.

Se youtube videoer om Stor Skallesluger her og her.